Contact | Telefoonnummer: 0114-312084
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Professioneel, patiënt- en kwaliteitsgericht
  • Uw specialist in tandheelkunde

Orthodontie (beugelbehandeling)

Scheve tanden hoeven niet meer!

Stoort u zich aan uw scheve tanden?
Tegenwoordig dragen steeds meer mensen een beugel om de stand van hun tanden en kiezen te corrigeren. Leeftijd speelt hierbij geen rol, iedereen heeft recht op een mooi gebit!

De tandarts voor orthodontie onderzoekt de scheefstand van de tanden en kiezen en maakt vervolgens een afdruk van de boven- en ondertanden. Ook worden er röntgen- en gewone foto's van de tanden en kiezen gemaakt. Op basis van deze informatie wordt een behandelplan geadviseerd.


Wanneer is een beugel voor uw gebit nodig?

Wanneer de tanden scheef staan, of wanneer de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen biedt een beugel de juiste oplossing. Doordat de kiezen na de behandeling weer beter op elkaar passen kunt u ook beter kauwen.
 

Hoe werkt een beugel voor je gebit?

Een beugel corrigeert tanden en kiezen in de goede richting. Het is van belang dat een beugel regelmatig wordt bijgesteld. Op die manier wordt de correctie van de scheefstand optimaal uitgevoerd.

 

Interesse in een beugel?

Bespreek met onze behandelaar wat de mogelijkheden zijn. Maak direct een afspraak en klik hier op 'AFSPRAAK MAKEN'.


In onze praktijk maken we dan gebruik van Myobrace, de LM-activator en Invisalign.
 

Dit is een driefase systeem en is speciaal ontwikkeld voor het corrigeren van afwijkende mondgewoonten samen met het behandelen van de ontwikkelingsproblemen van de boven- en onderkaak bij kinderen. De Myobrace is als het ware een bitje, een zogeheten trainer, die ’s nachts en één uur overdag gedragen dient te worden. Na een half jaar wordt door onze specialisten beoordeeld of de behandeling beëindigd kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de website van Myobrace.
 

LM-activator

De LM-activator is een kunststof bitje dat op jonge leeftijd groei van het kaakstelsel en tanden in de juiste richting doet ontwikkelen. Dit zorgt op latere leeftijd dat een beugeltraject kan worden voorkomen of eenvoudiger is.
Zowel de Myobrace als de LM-activator vallen onder het ‘ early orthodontic treatment ‘ traject.
Met andere woorden; ‘ take it early’ .
 

Sinds kort bieden wij een nieuw soort beugel aan in onze praktijk; de Invisalign. Allereerst is dit uiteraard een beugel die uw gebit corrigeert en zorgt voor rechte tanden. Een bijkomend voordeel is dat deze beugel vrijwel onzichtbaar is, comfortabel zit en gemakkelijk uitneembaar is. De Invisalign wordt speciaal voor u op maat gemaakt en wordt elke twee weken vervangen, waardoor uw tanden geleidelijk aan rechter worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de website van Invisalign.

 

Het verhaal van Mikala.
“Een van mijn tanden stond echt een flink stuk naar voren en ik schaamde me daar altijd voor. Ik dacht er steeds aan wanneer ik met iemand sprak of als er foto’s werden genomen. Het was vreselijk en ik wilde er vanaf. Maar ik vond mezelf te oud voor een metalen beugel.

Ik koos voor Invisalign omdat de aligners doorzichtig zijn. Niemand ziet dan dat je een beugel draagt en bovendien kun je ze makkelijk uitnemen als je gaat eten. Tijdens mijn behandeling stuurde ik foto’s naar vrienden en telkens stonden ze versteld van het resultaat. Ze zagen hoe mijn gebit veranderde. Het was fantastisch!

De behandeling gaf me direct vanaf het eerste moment vertrouwen. Ik had dit veel eerder moeten doen. Zo besef je hoe belangrijk het is dat je kunt lachen. Invisalign heeft een geweldige invloed op mijn leven gehad: Ik kan nu weer vol vertrouwen lachen. Ook op foto’s zie je dat. Mijn tanden zijn nu geen obsessie meer voor me. Het resultaat heeft m’n verwachtingen overtroffen.”

Contact

Tandzorg DeSteenseBrug
Tragel 5
4564 BC  Sint Jansteen

Tel: 0114-312084
E-mail: info@desteensebrug.nl
 

Spoednummer: bekijk hier

 

Openingstijden
Maandag:
8:00 - 12:30
13:30 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 12:30
13:30 - 17:00
Woensdag:
8:00 - 12:30
13:30 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 12:30
13:30 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 12:30
13:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

 

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag:       8:00 - 12:00 
                                       13:00 - 16:30

 

 

 

 

Prothese check

© , Tandzorg DeSteenseBrug | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022