Orthodontie hulst en omgeving

Orthodontie is een vakgebied in de tandheelkunde dat zich richt op het optimaliseren van de stand van tanden en kaken door middel van beugels.

Via beugels worden trek- en drukkrachten op de gebitsdelen uitgeoefend tot de gewenste stand van de tanden en/of kaken is bereikt. Tijdens de ‘actieve behandelingsperiode’ dient de patiënt de beugel meestal dag en nacht te dragen.
Regelmatige controle en/of bijstelling van de beugel is van essentieel belang. Daarna wordt, tijdens de ‘retentieperiode’, de beugel vaak alleen nog ‘s nachts gedragen. Deze laatste periode is bedoeld om de tanden en kiezen na de behandeling zo goed mogelijk in de gecorrigeerde stand vast te laten groeien. Vaak worden ook kleine metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden geplaatst om het gebit na een beugelbehandeling in de goede stand vast te houden.

Wanneer kinderen tussen de zes en tien jaar oud zijn krijgen ze hun eerste permanente tanden. Het kan voorkomen dat de tanden dan al scheef groeien door verkeerd tonggedrag, mondademhaling of een afwijkend slikpatroon. In onze praktijk maken we dan gebruik van Myobrace en de LM-activator.

Kindertandheelkunde hulst en omg.

Dit is een driefase systeem en is speciaal ontwikkeld voor het corrigeren van afwijkende mondgewoonten samen met het behandelen van de ontwikkelingsproblemen van de boven- en onderkaak bij kinderen. De Myobrace is als het ware een bitje, een zogeheten trainer, die ’s nachts en één uur overdag gedragen dient te worden. Na een half jaar wordt door onze specialisten beoordeeld of de behandeling beëindigd kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de website van Myobrace.

LM-activator

De LM-activator is een kunststof bitje dat op jonge leeftijd groei van het kaakstelsel en tanden in de juiste richting doet ontwikkelen. Dit zorgt op latere leeftijd dat een beugeltraject kan worden voorkomen of eenvoudiger is.
Zowel de Myobrace als de LM-activator vallen onder het ‘ early orthodontic treatment ‘ traject.
Met andere woorden; ‘ take it early’ .
Ortho hulst en omg.

Sinds kort bieden wij een nieuw soort beugel aan in onze praktijk; de Invisalign. Allereerst is dit uiteraard een beugel die uw gebit corrigeert en zorgt voor rechte tanden. Een bijkomend voordeel is dat deze beugel vrijwel onzichtbaar is, comfortabel zit en gemakkelijk uitneembaar is. De Invisalign wordt speciaal voor u op maat gemaakt en wordt elke twee weken vervangen, waardoor uw tanden geleidelijk aan rechter worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de website van Invisalign.

Het verhaal van Mikala.
“Een van mijn tanden stond echt een flink stuk naar voren en ik schaamde me daar altijd voor. Ik dacht er steeds aan wanneer ik met iemand sprak of als er foto’s werden genomen. Het was vreselijk en ik wilde er vanaf. Maar ik vond mezelf te oud voor een metalen beugel.

Ik koos voor Invisalign omdat de aligners doorzichtig zijn. Niemand ziet dan dat je een beugel draagt en bovendien kun je ze makkelijk uitnemen als je gaat eten. Tijdens mijn behandeling stuurde ik foto’s naar vrienden en telkens stonden ze versteld van het resultaat. Ze zagen hoe mijn gebit veranderde. Het was fantastisch!

De behandeling gaf me direct vanaf het eerste moment vertrouwen. Ik had dit veel eerder moeten doen. Zo besef je hoe belangrijk het is dat je kunt lachen. Invisalign heeft een geweldige invloed op mijn leven gehad: Ik kan nu weer vol vertrouwen lachen. Ook op foto’s zie je dat. Mijn tanden zijn nu geen obsessie meer voor me. Het resultaat heeft m’n verwachtingen overtroffen.”

Tandarts voor Orthodontie Hulst & omg.