tandarts hulst en omg

In onze praktijk zijn twee mondhygiënistes werkzaam, zij geven u advies over mondhygiëne, en richten zich op mondverzorging en preventie. Op deze manier kan tandbederf of een tandvleesaandoening in uw gebit worden voorkomen of bestreden. Onze mondhygiënistes brengen bijvoorbeeld de conditie van uw gebit in kaart, verwijderen tandplak, tandsteen en aanslag, brengen fluoride en sealant aan, behandelen gaatjes en maken röntgenfoto’s en gebitsafdrukken. Eén van onze mondhygiënistes is naast haar werk in de praktijk gestart met de post HBO- opleiding Parodontologie voor mondhygiënisten aan het ACTA (Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam)
Een moderne benadering van Parodontitis patiënten staat hierbij centraal, alsmede veel nadruk op de interactie met de algemene gezondheid.

Airflow
Onze mondhygiënistes maken indien nodig gebruik van de airflow bij het uitvoeren van een professionele tandreiniging. Dit apparaat wordt gebruikt bij het verwijderen vastzittende aanslag en verkleuringen door bijvoorbeeld nicotine, wijn of koffie. De airflow tast het tandglazuur niet aan, omdat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van speciaal zout en water. Dit wordt op elke tand afzonderlijk gespoten. Deze reinigingsstraal maakt de tanden zelfs schoon waar een gewoon handinstrument niet bij kan. Dat maakt de werking van de airflow heel effectief.